Mod Problems

Discussions and Support on S.T.A.L.K.E.R. Mods

Re: Mod Problems

Postby Nightwatch on 09 Oct 2010 17:39

Balious, mdmp files are minidump files, generated following a crash.
This is from Windows:

"Uncompressed error dump file generated by Windows XP/Vista when a program has an error or crashes; contains a "dump" of the program state when the error happened and other relevant system data recorded at the time of the error.
Compressed Heap Dump files are saved as Minidump (.MDMP) files and may be sent to Microsoft as part of an error reporting and bug fixing process.

Windows Error Reporting settings are stored in the Windows Registry at "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting."

You may still have a problem with graphics department there. I wouldn't suspect from the memory, though still may have a part in it, but seems that the main culprit graphics (quite probably the graphics driver, or GPU coding has a fault in it that may be accelerating an existent difficult read problem on the processed files. You previously referred to textures and that when you removed them, the game started (if I remember right.) That may be a supporting evidence on this assumption. Try that again if you wish. See any change in response.
NEWSA.SIMBION_TWEAK 3.0
Mod Website= Features, Video, Tips & Download Link: NEWSA.SIMBION_Tweak

Watch the Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1Ajw_f8K ... re=channel
Please Do Not download and install any files from links other than those on the Mod's Website
User avatar
Nightwatch
Site Admin
 
Posts: 2614
Joined: 13 Apr 2007 05:42
Location: London, United Kingdom

Re: Mod Problems

Postby ket on 09 Oct 2010 17:53

Try this fsgame.ltx file and let me know. It looks like xray is having a problem with every single file in the game, which is retardedly stupid.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mobo: Asrock Z77 Extreme6
CPU: Intel i5 3570k @ 4.5GHz 1.18v (actual)
RAM: 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-11-10-25 1T
GPU: VTX3D HD7970 3GB @ 1125MHz / 6600MHz
Sound: Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
HDD: 2TB Seagate Barracuda, Sata3 64MB Cache
Opticals: 2x Sony Optiarc DVD-RW
PSU: Corsair 850w HX
Case: Zalman Z11

TK - Singularity homepage
User avatar
ket
Senior Resident
 
Posts: 1259
Joined: 14 Sep 2008 11:57
Location: The solar system

Re: Mod Problems

Postby Balious on 09 Oct 2010 19:53

Thanks Nightwatch for that information.

I tried deleting the textures folder again just to confirm its graphical and the game started up okay again. Of course I couldnt go any further as I needed the textures folder as this error says:
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't find texture 'act\act_bandi2'

stack trace:

I tried the fsgame.ltx file ket and still no results :(

Downgrading to a lower video driver may help but I do not know what number to try :-k
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Re: Mod Problems

Postby ket on 09 Oct 2010 20:10

I don't know why your getting problems. Every which way I try to duplicate your issue, I can't. Have you tried deleting JUST the user.ltx file then trying to play TK?
Mobo: Asrock Z77 Extreme6
CPU: Intel i5 3570k @ 4.5GHz 1.18v (actual)
RAM: 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-11-10-25 1T
GPU: VTX3D HD7970 3GB @ 1125MHz / 6600MHz
Sound: Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
HDD: 2TB Seagate Barracuda, Sata3 64MB Cache
Opticals: 2x Sony Optiarc DVD-RW
PSU: Corsair 850w HX
Case: Zalman Z11

TK - Singularity homepage
User avatar
ket
Senior Resident
 
Posts: 1259
Joined: 14 Sep 2008 11:57
Location: The solar system

Re: Mod Problems

Postby Balious on 09 Oct 2010 21:43

That didn't work either ket :mozilla_frown:

I finally decided to try downgrading my video drivers starting with going to 10.8. If STALKER still doesnt work I try the next lower driver. I will announce the results after some testing.
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Re: Mod Problems

Postby Balious on 09 Oct 2010 23:46

Okay Update:
I tried from 10.9 all the way to 10.6. Still no success. I then just figured go straight to 9.9 and that also didnt work. Judging by these dates ATI have given for when they released the drivers and to when I uploaded the STALKER vids of TK2.Zero before hand seem to try and tell me its not ATI drivers that are the issue.

The only things I have changed since I last palyed TK2.Zero are: ATI drivers and have 4GB Memory. Can memory really affect how a mod works that only doesnt work because of the textures folder I have?
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Re: Mod Problems

Postby ket on 10 Oct 2010 03:33

Nope. More memory is always better, and TK is actually being developed on two systems with 4GB RAM in each. I could likely figure out your issue if I could sit in front of your system, but alas birmingham is some way from horsham :( Can you try the mod on another system? that would rule out if its a mod or system specific problem.
Mobo: Asrock Z77 Extreme6
CPU: Intel i5 3570k @ 4.5GHz 1.18v (actual)
RAM: 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-11-10-25 1T
GPU: VTX3D HD7970 3GB @ 1125MHz / 6600MHz
Sound: Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
HDD: 2TB Seagate Barracuda, Sata3 64MB Cache
Opticals: 2x Sony Optiarc DVD-RW
PSU: Corsair 850w HX
Case: Zalman Z11

TK - Singularity homepage
User avatar
ket
Senior Resident
 
Posts: 1259
Joined: 14 Sep 2008 11:57
Location: The solar system

Re: Mod Problems

Postby Balious on 10 Oct 2010 17:49

There is another computer in my house used mainly by my dad but is a family computer. Here are its specs:
Windows 7 Professional 32bit
Dual Core Processor 2.30 GHz (something like that)
Geforce 8400 GS (my old video card)
4GB RAM

I asked my dad if I could install STALKER and he said yes. So After getting the game and mod on my computer I can say that it works on that.

So this means that on my PC there is something stopping it to work. Well at least we know it deffiantly isn't the mods fault now. But what is causing this to happen :-k
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Re: Mod Problems

Postby ket on 11 Oct 2010 00:36

Honestly, absolutely no idea. A full rundown of software and hardware on your system would be helpful.
Mobo: Asrock Z77 Extreme6
CPU: Intel i5 3570k @ 4.5GHz 1.18v (actual)
RAM: 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-11-10-25 1T
GPU: VTX3D HD7970 3GB @ 1125MHz / 6600MHz
Sound: Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
HDD: 2TB Seagate Barracuda, Sata3 64MB Cache
Opticals: 2x Sony Optiarc DVD-RW
PSU: Corsair 850w HX
Case: Zalman Z11

TK - Singularity homepage
User avatar
ket
Senior Resident
 
Posts: 1259
Joined: 14 Sep 2008 11:57
Location: The solar system

Re: Mod Problems

Postby 3040Krag on 11 Oct 2010 04:16

Just a thought. If this were happening to me I'd uninstall STALKER, manually clean out any remaining files in the STALKER directories, uninstall my video driver, run driver cleaner, and then run CCleaner (or other registry cleaner) until I had the system as STALKER-free and vid-driver free as possible.

Then, install/test a new video driver, then STALKER, then KET.

I'm currently stuck with a horribly bugged "Eliminate the Bandit camp at Depot" task in CS, and the above is exactly what I'm planning to do to rid myself of the problem.

(The bug is that while I've killed the bandit boss, Limpid and the other bandit - the one who sells stuff - are missing until I kill the "last" regular bandit. They then appear, but only after the game forces my weapons to my pack. Bandits have never been neutral in this playthrough, so not being able to draw a weapon is bugged IMO. No weapon, can't kill them, can't complete the task. I've tried everything but a complete wipe and reload without success)
3040Krag
Senior Resident
 
Posts: 312
Joined: 06 Jan 2010 20:14
Location: Sioux Falls, South Dakota U.S.A.

Re: Mod Problems

Postby Balious on 11 Oct 2010 09:19

Im not sure if that help me here Krag. I had this problem just before I moved to 7 and I had deleted everything from XP including drivers just before the move. Im going to give it a go though.

Here are my Specs:
Windows 7 Professional 32bit
Quad Core Processor 2.40 GHz
ATI Radeon HD 5750 (using 10.9a hotfix driver you linked earlier)
4GB RAM
Realtek Sound Card

What can I use to find out what my motherboard is? I thought I posted it before but can't seem to find it. And I have a weak brain to remember its name.

Am I missing anything else to add to the list? I believe im using the latest drivers for everything.
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Re: Mod Problems

Postby ket on 11 Oct 2010 12:13

To get more detailed info use CPU-Z or Lavalys Everest ;)
Mobo: Asrock Z77 Extreme6
CPU: Intel i5 3570k @ 4.5GHz 1.18v (actual)
RAM: 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-11-10-25 1T
GPU: VTX3D HD7970 3GB @ 1125MHz / 6600MHz
Sound: Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
HDD: 2TB Seagate Barracuda, Sata3 64MB Cache
Opticals: 2x Sony Optiarc DVD-RW
PSU: Corsair 850w HX
Case: Zalman Z11

TK - Singularity homepage
User avatar
ket
Senior Resident
 
Posts: 1259
Joined: 14 Sep 2008 11:57
Location: The solar system

Re: Mod Problems

Postby Balious on 11 Oct 2010 12:44

Ok I tried Krag's suggestion and it had failed.

I uninstalled STALKER making sure theres no signs of its files about including TK2.Zero. After that I uninstalled my ATI driver and restarted my computer into safe mode and ran Driver Sweeper. Restarted again and ran Driver Sweeper again just to analyse in case there may be another file and it was clean. Ran CCleaner, Installed ATI hotfix 10.9 and restart my computer again. I ran L4D2 to test that the driver is working and it was. Installed STALKER and it worked. Installed Patch 1.0004 and it still worked. Installed TK2.Zero and no success :(

Thanks ket I totally forgotten about CPU-Z

Motherboard: XFX nForce 650i Ultra
PSU is at 750 Watts I think.

Is there anything else I forgotten to list? Could some spyware or virus do anything like this or am I thinking the wrong way?
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Re: Mod Problems

Postby ket on 11 Oct 2010 12:59

Stuff like spyware would slow down a system, but it shouldn't outright stop applications from working properly. From what I know of your system theres nothing that should be causing this problem. As a experiment though you may want to try OCing your graphics card in case TK thinks its not powerful enough. It would be strange if that is the case, but I've diagnosed far stranger things in my time on other systems.
Mobo: Asrock Z77 Extreme6
CPU: Intel i5 3570k @ 4.5GHz 1.18v (actual)
RAM: 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-11-10-25 1T
GPU: VTX3D HD7970 3GB @ 1125MHz / 6600MHz
Sound: Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
HDD: 2TB Seagate Barracuda, Sata3 64MB Cache
Opticals: 2x Sony Optiarc DVD-RW
PSU: Corsair 850w HX
Case: Zalman Z11

TK - Singularity homepage
User avatar
ket
Senior Resident
 
Posts: 1259
Joined: 14 Sep 2008 11:57
Location: The solar system

Re: Mod Problems

Postby Balious on 11 Oct 2010 14:10

I never tried doing an OC before. How do I go around to doing this?
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Re: Mod Problems

Postby Balious on 12 Oct 2010 18:25

FIXED IT!

I spoke to jamie and told him what was going on. Then he just gets this idea of delete the Thumbs.db files that may be there. I go searching to see if I do have any and I have a few. Deleted them and the game works now!

I like to thank him and of course thank you guys again for helping me :-bd
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Re: Mod Problems

Postby ket on 12 Oct 2010 19:02

Well, I said whatever the problem would be would be a odd one, and thumbs.db files indeed puts it in the realm of odd :p I'll make sure theres no thumb.db files in the next beta that goes up.
Mobo: Asrock Z77 Extreme6
CPU: Intel i5 3570k @ 4.5GHz 1.18v (actual)
RAM: 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-11-10-25 1T
GPU: VTX3D HD7970 3GB @ 1125MHz / 6600MHz
Sound: Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
HDD: 2TB Seagate Barracuda, Sata3 64MB Cache
Opticals: 2x Sony Optiarc DVD-RW
PSU: Corsair 850w HX
Case: Zalman Z11

TK - Singularity homepage
User avatar
ket
Senior Resident
 
Posts: 1259
Joined: 14 Sep 2008 11:57
Location: The solar system

Re: Mod Problems

Postby Balious on 12 Oct 2010 22:26

Well strange and odd things do happen in the Zone and this proves you need to learn about such things before adventuring inside the Zone.

If there is a list of what people could do to get STALKER working again with mods or so I think this should be added to the list so other people don't actually lose a few days of not being able to play a mod. Just in case some Thumbs.db do get made and cause the problem again.
User avatar
Balious
Senior Resident
 
Posts: 894
Joined: 14 Sep 2008 19:41
Location: England, Birmingham

Previous

Return to Mods & Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron