Install Problem

General Topics -all inclusive- on Shadow of Chernobyl

Install Problem

Postby EggChen on 14 Sep 2008 15:26

Hey guys,

I am getting random crashes in Red Forest with absolutely no logs being produced, so after investigating everything I could think of I re-installed the game. Clean install, then patched to 1.0005.

Anyway, everytime I install I get the following when I try to launch the game "xr.sound.dll is missing, reinstalling the application may help".

Wow thanks... but I just did that :roll:

Any ideas? SHOC is currently wiped from my PC, and my loss of interest in Stalker is almost complete, I may just install Bioshock and actually play a game for a bit!!

:pottytrain5:
User avatar
EggChen
Moderator
 
Posts: 1016
Joined: 13 Sep 2008 00:44
Location: Birmingham, UK

Postby fatrap on 14 Sep 2008 19:18

What (if any) mods are you using??? You could also have a bad sound driver or a bad installation DVD... it happens. I just had a XP Pro disk go bad on me this weekend....
User avatar
fatrap
Senior Resident
 
Posts: 187
Joined: 13 Sep 2008 21:20
Location: Fayetteville, Arkansas, USA

Postby EggChen on 14 Sep 2008 21:02

This happens after a clean install, and with no mods installed.

Perhaps it is the disc. Anyone fancy e-mailing me their xrsound.dll file?
User avatar
EggChen
Moderator
 
Posts: 1016
Joined: 13 Sep 2008 00:44
Location: Birmingham, UK

Postby Nightwatch on 14 Sep 2008 23:10

EggChen wrote:This happens after a clean install, and with no mods installed.

Perhaps it is the disc. Anyone fancy e-mailing me their xrsound.dll file?


OK, I'm emailing it in a minute.
NEWSA.SIMBION_TWEAK 3.0
Mod Website= Features, Video, Tips & Download Link: NEWSA.SIMBION_Tweak

Watch the Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1Ajw_f8K ... re=channel
Please Do Not download and install any files from links other than those on the Mod's Website
User avatar
Nightwatch
Site Admin
 
Posts: 2614
Joined: 13 Apr 2007 05:42
Location: London, United Kingdom

Postby audioave10 on 14 Sep 2008 23:12

Check your e-mail...I hope it helps.
"Let the Zone take me if I am"
User avatar
audioave10
Senior Resident
 
Posts: 1153
Joined: 14 Sep 2008 01:30
Location: USA

Postby Nightwatch on 14 Sep 2008 23:33

I just sent the xr.sound.dll. And, oops... audioave10 was faster than me. :) Hope it's the dll file only and so these will help.
NEWSA.SIMBION_TWEAK 3.0
Mod Website= Features, Video, Tips & Download Link: NEWSA.SIMBION_Tweak

Watch the Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1Ajw_f8K ... re=channel
Please Do Not download and install any files from links other than those on the Mod's Website
User avatar
Nightwatch
Site Admin
 
Posts: 2614
Joined: 13 Apr 2007 05:42
Location: London, United Kingdom

Postby EggChen on 15 Sep 2008 00:07

Thanks guys.

For some reason, on the fourth re-install the soundfile appeared!!
Disc must be getting dodgy.... very dodgy.

My random crash still occurs in Red Forest, despite the reinstall, and I get no log anywhere to say why. I must have really balls'd something up!! The weird thing is I recompiled the all.spawn using the vanilla section for Red Forest in my attempts to determine where the problem is... anyway, when using that all.spawn I get an instant crash on loading a new game saying that one of the dead scientists has an invalid vertex ID. This is odd when it is vanilla values!!

To the three helpful chaps who sent me the dll file :

:occasion5:
User avatar
EggChen
Moderator
 
Posts: 1016
Joined: 13 Sep 2008 00:44
Location: Birmingham, UK

Postby fatrap on 15 Sep 2008 10:30

There are a couple of more things that can cause a bad install.... we mentioned the CD / DVD disc itself but a CD / DVD player that is having read problems can cause issues as well. And in rare instances a faulty stick of memory can give you headaches.... I have had all three of these happen to me before. They all occurred in different computers that I was installing a OS in... the one where the memory stick was breaking down gave me fits figuring it out!
User avatar
fatrap
Senior Resident
 
Posts: 187
Joined: 13 Sep 2008 21:20
Location: Fayetteville, Arkansas, USA

Postby DARK TEMPLAR on 16 Sep 2008 14:19

This is not only a Shoc problem I've encountered it before on a other game, getting a new sound.dll file should help
THE DEDICATED, CERTIFIED RESIDENT MADMAN
There is no such thing as innocence in the ZONE, only degrees of guilt.
CAN YOU FEEL THE TRANQUILLITY OF THE ZONE
Knowledge is power. Guard it well.
We are shaped by fate, just as we shape it
You should never be in the company of anyone with whom you would not want to die.
Akir man yamut malak al-mut
User avatar
DARK TEMPLAR
Senior Resident
 
Posts: 1149
Joined: 16 Sep 2008 07:26
Location: Drifting in an endless haze

Postby ket on 16 Sep 2008 14:27

Try using patch 1.0004 and BFA 1.0004. I bet STALKER will work perfect then :p
User avatar
ket
Senior Resident
 
Posts: 1259
Joined: 14 Sep 2008 11:57
Location: The solar system

Postby EggChen on 16 Sep 2008 23:50

I'm on 1.0005 because I got a nice performance boost, plus my game is written for 1.0005. Though I am often tempted to convert it back to 1.0003 just to get grass shadows and fix the statistics bug that annoys me so much!!

Anyway the sound issue has now been fixed, and I think I have the crash licked as well, all is groovy :D

Edit: I'm also building on top of the ZRP, so much improved stability, except when I screw something up :roll:
User avatar
EggChen
Moderator
 
Posts: 1016
Joined: 13 Sep 2008 00:44
Location: Birmingham, UK


Return to S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron